Zagrebački kvartovi kulture

Zagrebački kvartovi kulture

Program kulturno-umjetničkih događanja, programa i aktivnosti koje se odvijaju po različitim zagrebačkim kvartovima

Koordinator ovog pilot projekta je Centar za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture, a održat će se tijekom lipnja, srpnja i rujna 2024. godine s ciljem povećanja dostupnosti kulture i umjetnosti u svim dijelovima grada, približavanja kulture i umjetnosti svima i poticanja razvoja kulturnog života, omogućavanja njihove dostupnosti u svim zagrebačkim kvartovima, prepoznavanja različitosti publika i njihovih potreba te stvaranja prepoznatljivog zagrebačkog kulturno-umjetničkog projekta.

Program razvoja kulture Grada Zagreba 2024-2030. putem mjere 2.1. (Poticanje programa koji povećavaju dostupnost i uključivost kulture i umjetnosti u lokalnim zajednicama) predviđa pokretanje programa Zagrebački kvartovi kulture u 2024. godini, s ciljem da do 2030. godine njime budu obuhvaćeni svi gradski kvartovi. Namjera ovog programa je razvoj i provedba koordinirane distribucije kulturnih sadržaja te poticanje i suorganizacija kulturno-umjetničkih programa na cijelom području grada, s pratećim komunikacijskim kampanjama. Programom razvoja kulture je određeno da je, uz Gradski ured za kulturu i civilno društvo, nositelj ovog projekta Centar za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture koji će ga provoditi u suradnji s raznim akterima, organizacijama i pojedincima.

Čitav niz ustanova, organizacija i inicijativa već provode različite aktivnosti u gradskim četvrtima, od kojih su mnoge intenzivirane kroz program Kultura i umjetnosti u zajednici. Te će aktivnosti sada imati podršku i partnera, a osim što ćemo već postojećim inicijativama omogućiti stručno institucionalno vodstvo i profesionalne uvjete rada, želja nam je dodatno učvrstiti lokalnu kulturnu ponudu čitavim nizom događanja u vlastitoj produkciji.

Više informacija: www.kvartovikulture.hr

* indicates required

Intuit Mailchimp

Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pročitajte naša  Pravila privatnosti za više informacija.