Zagrebački kvartovi kulture

Žarište

Zagrebačka autorska scena je kvalitetna i raznovrsna, ali otežano ostvaruje svoj puni potencijal zbog sve manje prostora u kojima je moguće predstavljanje izvođača javnosti.

Nakon veoma uspješnog predstavljanja glazbenog programa Žarište u svibnju, Centar za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture najavio je novu seriju koncerata u lipnju. Izvođači koji će idući stati na pozornicu Kluba Kazališta Komedija – Kontesa su:

  • Truth ≠ Tribe (13.6.) -  alt-jazz rock fusion bend poznat po energičnim live nastupima i jedinstvenom spoju etno i rock elemenata.
  • Maja Rivić Kvartet (19.6.) - skupina koja će predstaviti jedinstveni stil s afinitetom prema jazzu i eksperimentalnom
  • Smrdljivi Martini i Linija 109 (21.6.) - mladi autorski bendovi koji će u zajedničkoj večeri predstaviti glas mlađe generacije.

Na pozornici Žarišta u svibnju pred publiku su stali Doringo, Pseća Plaža i Kozmodrum. Sve koncertne večeri bile su ugodno popunjene, a izvođači su dobili novo mjesto i platformu za izvedbu autorske glazbe. Kroz održane nastupe Žarište je potvrdilo status mjesta susreta i inovacije kreativnog sadržaja u samom srcu Zagreba.

Program sufinancira Grad Zagreb i predstavlja dio širih nastojanja za podršku kulturnom i društvenom razvoju grada. Budući planovi uz koncerte uključuju i brojne dodatne aktivnosti usmjerene na razvoj i promociju autorske glazbe.

Ulaznice su dostupne putem sustava Entrio, a sve novosti i raspored nastupa dostupni su na Facebook i Instagram stranicama programa.

* indicates required

Intuit Mailchimp

Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pročitajte naša  Pravila privatnosti za više informacija.